Nostalgi: Krinsmeistrar for 40 r sidan

Lillegutlaget til Trio vart krinsemeistrar i 1965. Det var stor stas for oss 10-11-ringane reisa til Etne og overnatta. Dette laget var ganske godt. Vi var med i kampen om krinsmeisterskapet i fleire r etter Etne-turen. Trenaren vr var legendariske Vetle-Hansen, Hans Saghaug.

Vi var det frste laget Trio stilte med i lillegutklassen i Sunnhordland Fotballkrins. Dei fleste av oss gjekk p Sunde skule og var 11 r dette ret. Einaste vale-buen var Tore Thoresen. Sigve, Terje og Dagfinn var eit r yngre enn oss andre, - og det er dei framleis!

Det knyte seg fleire gode minne til turen. Det var sjlvsagt stort vinna, men reisa til Etne p overnatting som 11-ring var ikkje dagleg kost. Vi var bde spente og forventningsfulle. Vetle-Hansen trdde Trabanten full av ungar og drakter, resten tok rutebuss.

Klikk p bildet for full strrelse
Bak fr venstre: Sigve Solheim, Jan Ove Hvik, Tore Thoresen, Terje Saghaug, Dagfinn Jensen og Egil Storhaug. Framme fr venstre: Odd Eirik Lseth, Arild Saghaug, Einar Nordberg, Svein Ryrvik (mlmann), Hallvard Hammer og Jarle Bjelland.

Kor mange lag som var med hugsar eg ikkje. Vi overnatta i den gamle tyskerbarakka som lg like nedom Steinsvollen, den gamle grasbanen i Etne. Fr leggjing var det fullt av Triogutar rundt barakka og skvetta, - det hadde ikkje gtt p Vringsfossen i dag.

To minner sit fast etter denne turen. Hallvard Hammer hadde ftt ny luftmadrass. Dei kan knirka noko for j Det gjorde Hallvard si og! Ho knirka faktisk slik at Vetle-Hansen truga med senda bde Hallvard og luftmadrassa p dr, dersom det ikkje vart ro.

Vetle-Hansen er sentral i det andre minnet mitt og. Hallvard var ikkje fr falle til ro, fr vi vart vekte av ei forferdeleg hamring. Hansen lg p sida av ein gamal emaljert utslagsvask, slik med gummipolstring p kanten. Inne i avlpsryret hadde ei rotte tydelgvis gtt seg vill og heldt eit fla leven rett i yra p trenaren vr. Som den snarrdige karen Vetle-Hansen var, treiv han besteskoen, med hard hl, og banka i avlpet s heile forsamlinga vakna. Berre Hallvard sov.

- Svein Ryrvik

Bretta opp ermene
Les meir [20.08.2019]
Vindafjord-jentene vann Fair play-prisen
Les meir [18.08.2019]
Har du lyst begynne med friidrett?
Takk for hjelpa!
Friidrett: Resultater seriestemne 14.august 2019