Historikk: Opning av ny bane

Klikk p bildet for full strrelse

Her er nokre bileter fr opninga av grusbanen p Valen i 1950. Det var Valen sjukehus sin idrettsplass. Nokre r seinare kom den nye skulen med gymsal, noko som gav betre forhold.

Biletet over viser Trio sitt lag i opningskampen p Valen grusbane 14.mai 1950. Bak fr venstre Bjrn Bjelland, Kurt Huse, Lars Olsen, Tjerand Lunde og Peder Grnstl. Framoverbydd med hendene p knerne: Kre Tveit, Arthur Mikkelsen og Livald Ryrvik. Heilt framme William Saghaug, Eyvind Huse og Tolleiv Tveit.

Klikk p bildet for full strrelse

Over eit bilete fr opningskampen mot Trott, der Trio vann 7-3. Det var mykje folk til stades, interessa og engasjementet var stort.

Klikk p bildet for full strrelse

Dei tre grendene Sunde, Valen og Husnes vart samla til eitt idrettslag, Trio, i juni 1946. Her er eit bilete av eit gammalt Valen-lag, truleg nokre r fr dette. Alts i frste del av 40-ra. Bak fr venstre Kre Utaaker, Sigfred Berentsen, Bjrn Fjellhaugen, Lars Utaaker, Thoralf Utaaker, Arnold Lilleeng, Richard Bremertun og Hkon Handeland. Framme fr venstre Leonard Ekeland, Georg Frnningen og Olav Lilleeng.

'

Alle bileta er lnt i fr boka Gamle bilete fr Valen krins, utgjeve av Valen Vel i 1995.

* Retting (fr Svein Ryrvik):

Det rette er at Trio vart skipa i Friheim p Sunde 27. januar 1946. Far til Rikard Pedersen, Nils Pedersen, vann namnekonkurransen og han fekk gratis medlemsskap, medlem nummer 1. Dette medlemsskapet gav han til sonen, Rikard. Rikarden skulle elles vera undvendig presentera nrare.

Bretta opp ermene
Les meir [20.08.2019]
Vindafjord-jentene vann Fair play-prisen
Les meir [18.08.2019]
Har du lyst begynne med friidrett?
Takk for hjelpa!
Friidrett: Resultater seriestemne 14.august 2019