Volleyball : 1.divisjon damer tok sterk borteseier i sesongpremieren

Laurdag var det seriestart for volleyballdamene i 1.divisjon.  Laget mtte BSI2 til kamp i Stemmemyren Idrettshall i Bergen, eit lag Triodamene tapte for i begge seriekampane forrige sesong.

BSI2-Trio 1-3 (18-25, 25-18, 10-25, 21-25)

Etter ei lang sesongoppkjring var det ein noko spent spelartropp som sette kursen mot Bergen laurdag morgon.  Laget testa formen i pningsturneringa sist helg, men det er likevel noko anna nr 'alvoret' startar i form av frste seriekamp.

Det var p frehand blitt fokusert p at laget skulle forske sette sitt eige spel fr frste ballveksling.  Dette lukkast ein svrt godt med og etter mellom anna ei god serverekkje fr Malin Haavik gr ein opp i leiinga 7-1.  Laget fortsetter med bra spel gjennom heile settet og tek dette relativt enkelt med sifra 18-25.  Fr andre sett har nok studentane fr Bergen bestemt seg for at dei ikkje vil la Trio ta med poenga tilbake til Husnes.  Etter at Trio gr opp i leiinga 0-5 kjempar heimelaget seg tilbake og fr mot slutten av settet ei klar leiing etter stillestande forsvarsspel samt drleg angrepsuttelling fr Trio.  BSI2 vinn settet 25-18.

Fr 3. sett var det i Trioleiren enighet om at ein ville tilbake til nivet ein viste i frste sett.  Settet startar med at Kathrine Tveit fr til ei flott serverekkje.  BSI slit i denne perioden noko med mottaka p dei gode og varierte servane, ballane som kjem tilbake klarer Trio vinne gjennom godt overgangsspel.  BSI2 klarer ikkje vinne poeng fr poengtavla viser 0-10.  Imidlertid blir det i frste omgang kun eitt poeng fr Trio igjen overtar serven.  Her kjem det nok ei god serverekkje og det str 1-16 (!).  Resten av settet er jevnspelt men BSI klarer aldri redusere noko srleg av forspranget, Trio vinner d settet med dei knusande sifra 10-25.

Laget lykkes godt med nullstille fr fjerde sett.  BSI klarer riktignok f tre poeng forsprang tidleg i settet, men Trio kjempar seg etterkvart ajour.  Midtvegs fr Trio etablert eit godt servetrykk av Maren Skogseth og fr 'lst' BSI fast i ei oppstilling der heimelaget ikkje klarer bryte gjennom i angrep.  Her blir i prakis kampen avgjort, Trio vinner settet 21-25 og dermed kampen 1-3.

Triolaget viste i store periodar spel opp mot sitt beste niv i denne kampen.  Laget hadde i store periodar god utttelling i angrep, kvaliteten p servemottaka var ogs hg i mesteparten av kampen.  Nr laget i tillegg fekk etablert eit godt servepress vart det vanskeleg for heimelaget i denne kampen.

BSI2 stilte med omlag same mannskap som slo Trio to ganger forrige sesong, det smakte difor svrt godt for damene  ta denne seieren p bortebane i sesongopninga.  Viser laget spel p dette nivet utover br det vera gode muligheter for forbetra fjorrets 9.plass p totalrankinga i 1.divisjon.  Laget har imidlertid ein noko tynn spelarstall, s ein vil vera noko srbare ved skader og anna frvr utover i sesongen.  Imidlertid er det fleire juniorspelarar som vil vera aktuelle for  vera med ogs i 1.divisjon utover hausten.  Trio Volleyball har ein klar strategi om  bygge lag basert p spelarar med lokal tilknytning; samtlege i spelarstallen til 1.divisjon damer er busett i Kvinnherad.

Desse spelte for Trio : Kathrine Tveit, Tone Merete Lillesletten, Gina Hella Berge-Soldal, Maren Elise Skogseth, Malin Haavik, Katarina Kucerkova, Marion Skogseth Bjrsvik, Marthe Saghaug Lillesletten

Eirik Svareid

rsmelding Trio J14 sesongen 2018