Volleyball : Seier og tap i Trndelag for 1.divisjon damer

I helga var 1.divisjon damer i Trndelag for spela to bortekampar. Laurdag var Grong motstandar, deretter tok laget turen srover til Trondheim for mla krefter med NTNUI Volleyball 2 sndag fremiddag.

Kampane i Trndelag var i utgangpunktet begge ansett som vanskelege. Triodamene har hatt ein noko vanskelig inngang til denne kampane. Av familire rsaker var Malin Haavik og Astrid H. Slke ikkje med nordover, i tillegg sliter fleire andre i stallen med sjukdom og smskader.

Om det var overnatting i Snsa-mannens nromrde (Snsa Hotell) som hadde positiv innvirkning p laget skal vera usagt, men kampen mot Grong laurdag begynte bra for Triodamene. Ein fekk raskt grepet om 1.sett, spesielt var det gledeleg sj at blokkspelet satt bra. Ein del angrep fr Grong vart blokka ned, men like viktig var det at svrt mange ballar vart bremsa i blokka og dermed gjorde at mykje vart plukka i forsvar. Saman med bra uttelling i angrep vinner ein bde 1. og 2.sett relativt enkelt, heimelaget fr kun 14. poeng i det andre settet. Til tredje sett har Grong gjort nokre spelarbytter. Trio begynnar gjera enkle feil, det oppstr nokre misforstelsar og dette utnyttar Grong godt. Heimelaget festar eit grep om settet og fr ein ledelse Trio aldri klarer hente inn. Fr det fjerde settet er alle i Trio-leiren samde om at ein kan betre. Alle nsker vise dette p banen, innsatsen gjer ogs resultat i form av at ein klarer vinne settet 20-25 og dermed kampen 1-3.

Til sndag fremiddag hadde laget flytta seg srover til Dragvoll Idrettsenter for spela mot NTNUI Volleyball sitt 2.lag (NTNUI har ogs lag i eliteserien for damer). NTNUI har vore blant dei to beste laga i 1.divisjon dei siste sesongane, det var dermed liten tvil om at ein her ville mte tffare motstand enn i laurdagens kamp mot Grong.

Sjlv om ein mter tff motstand spelar Trio likevel ein absolutt godkjent kamp mot NTNUI. Trio tek leiinga i 1.sett, sjlv om heimelaget kjem tilbake og overtek fringa er det kun med 2-3 poeng gjennom mesteparten av settet. Heimelaget vinn frste sett, men Triodamene er i pausen godt ngde med egen innsats. Ein har god servemottak og god utteljing i angrep, forskjellen mellom laga i frste sett er i stor grad at NTNUI har noko bedre presisjon i alle fasar av spelet og dermed klarar variere spelet sitt noko meir enn Trio. Tidleg i 2.sett blir Gina H. Berge-Soldal skada i leggen, ein m d gjera noko om p oppstillinga mitt i settet. Dette taklar imidlertid laget p ein god mte. NTNUI vinn ogs dette settet, men kun 25-22. I tredje sett kjrer laget vidare med Tone Lillesletten p ein noko uvant plass som midtspelar, dette taklar bde ho og resten av laget p ein god mte. Triodamene har fringa gjennom mesteparten av settet, men p slutten kjem heimelaget ndelaust tilbake.  Det vert teke time-out p stillinga 20-20, men herfr og inn klarer heimelaget vinne fem poeng p rad, det heile er dermed over og NTNUI har vunne kampen 3-0.

Forngde Trio-damer etter ein god sesongstart

Likevel var det ein godt ngd gjeng som reiste heim fr Trndelag. Med frfall og sjukdom/smskader i ein spelarstall som i utgangspunktet er tynn m det seiast vera ein absolutt godkjent prestasjon koma heim med tre poeng etter vanskelege bortekampar.  Laget har no 6 poeng (av 9 moglege) etter tre bortekampar, dette gjev eit godt grunnlag for det som skal skje vidare i sesongen. Nr nokre etablerte spelarar er borte gjev dette andre muligheten til vise seg fram.  Bde Marion S. Bjrsvik og Marthe S. Lillesletten fekk mykje speletid i desse to kampane, begge desse viste at dei kan markere seg godt i 1.divisjon vidare i sesongen.

Neste oppgve for damelaget er no rankingturnering i Oslo siste helga i oktober.

Gronghallen laurdag : Grong-Trio 1-3 (19-25, 14-25, 25-18, 20-25

Dragvoll Idretssenter sndag : NTNUI Volleyball 2 - Trio (25-21, 25-22, 25-20)

Desse spelte for Trio:

Kathrine Tveit, Tone Merete Lillesletten, Gina Hella Berge-Soldal, Maren Elise Skogseth, Marthe Saghaug Lillesletten, Katarina Kucerkova, Marion Skogseth Bjrsvik.

rsmelding Trio J14 sesongen 2018
Les meir [09.12.2018]