Volleyball : God plassering for 1.divisjon damer i rankingturnering i Oslo

Laurdag og sndag vart den frste rankingturneringa i 1.divisjon spelt i Oslo. Triodamene stilte med ein tropp med mange unge spelarar, likevel vart det ei klart godkjent plassering i turneringa.

Den frste av tre rankingturneringar i 1.divisjon vart spelt i Bjrnholthallen i Oslo denne helga.  Av ymse rsaker stilte Triodamene utan to-tre faste spelarar.  Ein hadde d med fleire unge spelarar enn vanleg, gledelig var det d at laget klarte oppn ei god plassering.

Laurdag var laget i pulje med B, Koll sitt 2. lag og Austrtt.  Frste kamp var mot B laurdag morgen.  Her klarte Triodamene etablere eit bra press fr start av.  B klarer ikkje st imot trykket fr Trio og det blir seier til vre damer 2-0 med klare settsifre.  I kampen mot Koll vart det meir motstand.  Etter ha vunne frste sett med knappast mulig margin vart det klart tap i andre sett.  Ein klarte imidlertid samle seg godt fr siste og avgjerande sett.  Her fr laget ein pangstart etter ei godt serverekkje fr Maren Skogseth, p stillinga 9-0 er settet dermed i praksis avgjort.  Det var d klart at laget var blant dei to beste i pulja allerede fr siste puljekamp mot Austrtt.  Austrtt har eit sterkt og svrt rutinert lag.  Trio kjem p etterskudd i frste sett, medan det blir eit jevnt 2.sett.  Likevel m ein innsj at kampen ender med tap.

Neste kamp vart d ttendedelsfinale mot NTNUI Volley.  Studentlaget fr Trondheim har dei siste ra vore blant dei aller beste laga i 1.divisjon, det var d klart at ogs dette ville bli ein tff kamp.  Dette viste seg stemme.  Triodamene leverer spesielt i andre sett gode prestasjonar, men NTNUI blir totalt sett for sterke og vinner kampen 2-0.

Sndag fremiddag skulle d Trio mte Oslo Volley i kampen om 10.plass i turneringa.  Gjennom helga har fleire spelarar slite med smskader.  Med kun 8 spelarar i troppen har det vore begrensa kor mykje ein har kunne kvile spelarar, i denne kampen sg ein nok litt slitasje som ogs viste seg i at Oslo Volley vant ein litt for enkel seier 2-0.

Triodamene endte dermed p 10.plass i turneringa (av 17.deltakande lag).  I puljespelet gjorde ein jobben ved sl laga som var ranka under ein i utgangspunktet.  I kampane mot bde Austrtt og NTNUI Volley var det tidsvis svrt gode prestasjonar og desse skal laget vera godt ngde med.  At Oslo Volley fekk litt for lett spel i siste kamp var nok truleg ihvertfall delvis som flge av at Trio stilte med ein av dei minste spelartroppane i turneringa.

Svrt positivt var det imidlertid at laget til denne turneringa stilte med eit ungt mannskap.  Halvparten av dei tte spelarane som var med held junioralder (samtlege av desse kjem fr eigen ungdomsavdeling).  Marianne Prestnes Ersland og Julie Kaland Sund spelte denne helga sine frste oblgatoriske kampar for 1.divisjon damer.  Begge desse kom godt fr oppgava og viste at dei framover vil kunne etablere seg i 1.divisjon.

Desse var med for Trio: Tone M. Lillesletten, Marianne Prestnes Ersland, Maren Elise Skogseth, Gina Hella Berge-Soldal, Katarina Kucerkova, Marthe Saghaug Lillesletten, Marion S. Bjrsvik, Julie Kaland Sund.

Av: Eirik Svareid

rsmelding Trio J14 sesongen 2018