Volleyball : Seire og tap for herrelaget p bortebane

Trio sitt herrelag i volleyball har hatt ei maratonhelg med ikkje mindre enn fire kampar.

Laurdag venta det to kampar i ystese mot Rossvoll 2 og Rossvoll3.

Rossvoll 2 var ogs motstandar frre sundag i Husneshallen der Trio vann lett 3-0 i seriepninga, men Trio var noko svekka denne laurdagen d Stian Petterson og ge Vik ikkje kunne stilla. Dette medfrte rokkering p laget og spelarar mtte spela i uvante posisjonar. Dette prega oss i kampen i ystese, der variasjonen i angrep var liten og kantspelerane fekk storparten av legga. Trio blir for lett lesa for Rossvolls unge og hardtarbeidande mannskap og Trio slit voldsamt i dei to frste setta, og Rossvoll tek leiinga 2-0 i sett. I dei to neste setta er presisjon og trykk i angrep fleire hakk betre og rutinen i Triolaget ser ut til ta knekken p Rossvolls unge lovande, Trio vann 2 sett og kampen str 2-2. I tie break-settet tar Trio igjen fringa og skifter side med klar leiing, men dei hardtarbeidande ungdommane str p og hentar inn leiinga i ein drlig Trio-periode. Dette i tillegg til nokon svrt omdiskuterte dommaravgjeringar gjer Triolaget stressa og misser konsentrasjonen. Rossvoll 2 vann settet 16-14, og dermed kampen

3-2.

Alt i alt m Triolaget vera ngde med innsatsen i denne kampen, men laget fler likevel tapet litt surt d fleire stygge dommarfeil ydelegg viktige ballvekslingar i Trios disfavr.

Ein liten halvtime etter tapet i frste kamp m Triolaget p ny motivere seg til kamp , denne gang mot eit enda yngre Rossvoll-lag. 5 gjevne og tette sett i frste kamp sitter godt i beina p eit aldrande Triolag. Laget slit i alle fasane i spelet, og ungdommane p andre sida av nettet tar lett fringa i kampen. Trio blir hengande etter i alle sett med unntak av eitt, og klara ikkje hente inn leiinga. Kampen blir nok ein gong prega av hrreisande dommaravgjeringar i Trios disfavr. Ein skal som regel holde seg for god til skulde p dommar i kampar som vert tapt, men i fleire sett i denne kampen er det s mykje feil at Trio rett og slett taper p feildmte ballar, som d igjen frte til eit frustrert og motlaust Triolag som til slutt resignerte totalt. Rossvoll 3 vann kampen 3-1 i sett.

Frste motstandar sundagen var Sotra i Knappskoghallen. Trio har denne dagen ftt med lagets vante oppleggar Stian Petterson og midtspelar ge Vik. Og med desse to attende p banen tok Trio lett fringa i kampen mot Sotra, vann dei to frste setta med klar margin. Laget tok i tredje sett litt for lett p motstandaren og slapp Sotra inn i kampen igjen. Sotra vann settet og det stod 2-1 i sett. Trio bestemmer seg for skjerpe holdningane og feiar Sotra av banen i fjerde sett og vann med solide siffer, og kampen enda 3-1 til Trio.

Andre kamp sundag, og fjerde totalt denne helga, var mot studentane fr NHHI. Noko mrbanka og slitne Triospelera mtte i Stemnemyren idrettshall og fekk fr kampen sj avslutninga av kvartfinalen i NM mellom Nyborg og Koll. Stemninga i hallen var god og Trio fekk oppleve volleyball p hgt niv. Om det var denne opplevinga som gjorde utslaget mot NHHI skal vera uviss, men Trio spela sin beste kamp denne helga. Gjorde lite feil, jobba godt i forsvar, gode mottak, gode legg og knallharde og lure smashar, samt gode og lange serverekkjer av veteranen Roger Nundal. Trio sette punktum for ei knallhard kamphelg med feie NHHI av banen og vann kampen leikande lett 3-0.

Dei to sure tapa fr dagen fr virka glymd og Trio kan ta med seg det positive fr kampane p sundagen og ser framover mot neste helg d ny kamp mot NHHI ventar, men d i Husneshallen kl 15 laurdag.

Spelarar for Trio denne helga var: Eirik Svareid, Lars Erling Miljeteig, Tor Hveem, Gaute Holm, Jogeir Gjerde, Robert Haugland, Roger Nundal, ge Vik og Stian Petterson.

Av : Roger Nundal

rsmelding Trio J14 sesongen 2018