Volleyball : God innsats av jenter U16 i serierunde p Stord

Sndag vart sesongens 2.serierunde i U16-klassen spelt p Stord.  I forrige serierunde rykka laget opp fr 2.divison etter ha vunne alle kampane.  Triojentene skulle d i denne runden spela i 1.divisjon og mla krefter mot det i beste laga i U16-klassen i Hordaland.

Triojentene  hadde i fleire av kampane i forrige serierunde liten eller ingen motstand.  Jentene hadde d sett fram til denne serierunden d det var klart at motstanden ville bli vesentlig tffare.

Trio jenter U16 etter god innsats i sesongens andre serierunde

Frste kamp var mot Strandvik.  Desse laga har mtt kvarandre fleire ganger over dei siste par sesongane, laga har veksla mellom g av med seieren i desse oppgjera.  Trio startar kampen bra med ei god serverekkje og tek leiinga heile 7-0 fr Strandvik greier ta poeng.  Sakte men sikkert kjem imidlertid motstandaren inn i kampen igjen, og til tross for at Trio har to settballar klarer Strandvik likevel vinne settet.  Trio kjem imidlertid tilbake og vinn 2.settet, det er d klart for eit avgjerande tredje sett.  Strandvik har ein spelar som servar svrt godt, dette er Triojentene svrt bevisste p.  Ein klarer unng at Strandvik scorer mange poeng p serve, ein klarer d dra i land seieren 2-1.  Triojentene har d ftt ein god start p turneringa.

I neste kamp er Strand-Ulv motstandar.  Trio har aldri sltt Strand-Ulv nr desse rsklassane har mttes, denne gangen er ein imidlertid nrmare enn nokon gang.  Frste sett er jevnt heilt inn, men Ragni Hestad sine jenter fr Hatlestrand tar seieren i frste sett.  Ogs i andre sett er det jevnt fr begynnelsen, men her fr Strand-Ulv ein ledelse  midtvegs i settet.  Trio kjem tilbake mot slutten, men klarer likevel ikkje  utlikne leiiinga heilt, Strand-Ulv vinn dermed kampen 2-0.  Ein flte likevel at her var ein nrmare vinne enn tidlegare laga har spelt mot kvarandre.

Sveio var neste motstandar.  Kampane gjekk rett etter kvarandre, nokre av jentene byrja nok   bli slitne.  Etter ha hatt ei stor leiing i frste sett m ein likevel sj at Sveiojentene vinn dette settet.  Laga flger kvarandre tett gjennom heile andre sett, men Sveio tek ogs dette og vinn dermed kampen 2-0.  Dette er nok den svakaste kampen Trio spelar i turneringa, bde spelarar og trenarar satt etter kampen med flelsen av at dersom ein hadde spelt opp mot sitt beste ville ein vunne denne kampen.  Honnr skal ein gje til Sveio sine spelarar og trenarar for at ein viste fair play i fleire situasjonar gjennom kampen.

Siste kamp var mot Gneist.  Gneist gjekk heilt til topps i serierunde i 1.divisjon,  og ein var derfor spente p kor gode jentene fr Bergen var.  Her klarer imidlertid Triojentene heva seg tross fleire trtte bein og hovud, laget vinn ein relativt grei seier 2-0.

Frste serierunde laget er i 1.divisjon endar d med to sigrar og to tap, dette m ein sei seg godt ngd med.  Ein ser ogs at med litt meir trening vil det vera fullt mulig vinne ogs mot dei aller beste laga i Hordaland.  Heile laget gjer ein solid innsats gjennom turneringa, men ekstra pluss m nok gjeast til Anna Kvarme Bringedal spesielt for godt mottaks- og  forsvarsspel i store deler av turneringa.

Resultata fr serierunden er ikkje komen p nettet enno, men Trio endte truleg p 3.plass i turneringa.  Det er svrt gledeleg at Trio no ser ut til ha ftt fram ei gruppe med spelarar som hevdar seg i toppen av sin rsklasse i Hordaland.  Det er no nokre sesongar sidan ein har hatt aldersfastsette lag som har kjempa heilt i toppen, at det no er kome ein rgang som markerer seg sterkt er eit godt teikn ogs for rekrutteringa til seniorlaga i klubben.

Resultata kjem imidlertid ikkje av seg sjlv.  Grunnlaget for prestasjonane er godt treningsarbeid i ei gruppe der mange av spelarane har svrt hg frammteprosent p trening.  Det er intern konkurranse mellom fleire av spelararane om ha best frammte p trening, ein ser ogs heilt klart at stabilt treningsarbeid over tid gjev resultat i form av betre ferdigheter.

Desse spelte for Trio : Marta Tjelmeland, Sofie Bjelland, Christine Skogseth Bjrsvik, Maiken Rd Heimvik, Anna Kvarme Bringedal, Julie  Kaland Sund.

Av : ge Bjrsvik og Eirik Svareid

rsmelding Trio J14 sesongen 2018