Tre i Trio

Tre i Trio: Harald Larsen flankert av dtrene Hanne (til venstre) og Rita.

Medlemsbladet Kontakt er ikkje meir, men Tre i Trio-serien held likevel fram p nett. Og i r er det Harald Larsen og to av dtrene hans, Hanne og Rita, styret vil trekkja fram fr rsmtet i laget tysdag. Til saman representerer dei tre familiemedlemmene ein vesentleg del av det store dugnadsarbeidet som r om anna blir utfrt i Kvinnherads strste idrettslag.

Av Kristian Hus (tekst og foto)

Harald Larsen og kona Arna fekk fire dtre, men det var berre Rita og Hanne som vart idrettsinteresserte, som far sin. Det fr d vera mte med alt!

D ''opphavet'' var ung, han er fdd i 1940, var det korkje lilleputtlag, smgutelag eller sjuar-fotball i Trio-bygdene. S Harald skulle bli knapt 18 r fr han begynte spela skikkeleg fotball p grusbanen i Valo. Det heldt han fram med i elleve r, til 1969. D hadde han spelt borti 100 A-lagskampar for laget sitt i 5. divisjon.

P same tid, fr 1960 og framover i to - tre r, var han formann bde i fotballgruppa og i hovudlaget, og i ein periode ogs nestleiar i styret. P den tida var det berre eitt fotballag i Trio, minnest Harald.

Harald hadde ein frykta skotfot i sine glansdagar og kan framleis imponere dtrene med nokre triks.

Stor utvikling

Ja, jammen har det utvikla seg, du, seier den tidlegare fotballspelaren og tenkjer p at laget i r har meldt p over 30 lag i ulike aldersgrupper og divisjonar. Det var annleis den tida Harald og kameratane sykla fr Tresbygdo p Sunde til Valo for spela fotball p grusbanen der. D dei kom fram var det ikkje ndvendig med noka oppvarming; det heldt med sykkelturen! P baksetet lg sagmo-sekkene som dei brukte til merka banen med!

Men dei slapp i alle fall vaska draktene sine sjlve etter kampane, for den jobben tok Laura Storhaug seg av i mange r.

Vi hadde det i alle fall svrt kjekt, seier Harald, som minnest turane til Stord, Odda og Sknevik for spela kampar. Stordingane stod det mest respekt av.

Tok pause

I 1969 la han fotballskoa vekk og tok pause fr idrettslaget. Men i 1986 vart han p nytt kalla til innsats for Trio, og vart trenar for jentelaget. Der var veslejenta, 10-ringen Hanne ein av spelarane. S han hadde vel ikkje noko val den gongen, tenkjer vi.

Alle tre er med i eit aktivt styre for Triohuset.

I dag er den tidlegare fotballspelaren og -trenaren aktiv p andre omrde i laget der det er behov for dugnadsinnsats. I husstyret, til dmes, eit verv han har hatt i fleire r no. Og sanneleg finn vi ikkje begge dtrene hans der g!

Snakk om familieinnsats!

Sg p kampar

S skal det handla om Rita, ei av ''Tre i Trio'' dette ret. Ho vart nok pverka av faren si fotballinteresse d ho vaks opp, ho g.

Ja, eg sg alltid p kampane, seier ho. Men noko aktiv fotballspelar blei eg aldri.

Derimot vart det ein god del volleyball medan ho gjekk p ungdomsskulen. Seinare har Rita hatt fleire trenarverv, bde miniputtlag p Sunde (fr 2005 til 2008) og for jentelaget i to r fr 2010.

Dessutan sit ho i styret for Triohuset og tar seg av rekneskapen bde for husstyret og for fotballgruppa. Den viser forresten gode tal.

Men tru no ikkje at fotball er eit heilt frverande tema i heimen til Rita! Nei, ho har bde ei dotter som spelar p J16-laget og ein mann som er trenar. S dermed held dei det gande, dei g.

Hanne

Nett som i heimen til Hanne og Are. Vi vil tru det er mykje snakk om fotball og trening, Triohus og styrearbeid der i garden g. Mest fotball, etter som alle fire er, eller har vore aktive p ulikt vis. Hanne vart forresten fdd det ret Tjerand Lunde vart formann i laget, i 1976. Men det hugsar ho lite til.

Betre sit minnene fr fotballbanen, fr ho var 10 r og opp i vaksen alder p damelaget i 2004. P den tida var ho g innom volleyball ein periode og ho trente lillejentelaget eit par r. Dessutan har ho to gutar som begge har vore aktive fotballspelarar, nett som mora og bestefar Harald.

Og s m det nemnast; Hanne har endtil vore bde oppmann og spelar for damelaget i Rosendal i eit par sesongar.

I dag er det Triohuset Hanne er mest oppteken av. Der har ho vore leiar dei tre siste ra og er dessutan med i fotballstyret, der ho g er kasserar. Vi har sikkert glymt noko!

Drivkrafta

Kva driv dykk? spr vi alle tre, som vi har samla i Triohuset sjlvsagt.

Vi tykkjer det er viktig at foreldre og andre fresette stiller opp og legg forholda til rette for at barn og unge skal f oppleva ekte idrettsglede. Det gjer dei i Trio alt fr 6-rsalderen i dag. Dessutan er det sosialt vera med, ja, dugnadsarbeidet er rett og slett gy.

Kva med framtida til laget?

Vi har eit breitt og godt tilbod til mange unge i dag, men vi er avhengige av at dei vaksne deltar, og ikkje sviktar. Dessverre ser vi at dette kan vera eit veksande problem i laget. S her har Trio ei stor utfordring, er dei tre enige om.

Aktiv pensjonist

Harald vil i alle fall delta s lenge helsa held. 72 r er d ingen alder for ein tidlegare fotballspelar. Han har vore pensjonist i ti r og er glad for f vera med i idrettslaget, blant anna som vaktmeister i Triohuset. Dessutan skulle han gjerne sett at laga i Kvinnherad kunne gtt i lag om eit samansett og sterkare fotballag i ein hgare divisjon.

Hanne nskjer seg ein ny kunstgrasbane p Husnes, etter som laget i dag har for liten plass. Rita sitt frste-nskje er at Trio m f ein breiare plass i folket i alle tre bygdene.

Nesten samstemt avsluttar rets ''Tre i Trio'' at alle som vil, skal f eit tilbod om idrettsleg utfalding same kva idrettsgrein dei nskjer delta i.

Bretta opp ermene
Les meir [20.08.2019]
Vindafjord-jentene vann Fair play-prisen
Les meir [18.08.2019]
Har du lyst begynne med friidrett?
Takk for hjelpa!
Friidrett: Resultater seriestemne 14.august 2019