Leiarskifte i Trio

Tjerand Lunde, IL Trio sitt frste resmedlem. Foto: Kristian Hus.

Etter 36 strake r som leiar av IL Trio, takka Tjerand Lunde av p rsmtet p Triohuset tysdag kveld. Samstundes vart han heidra som resmedlem nr 1 i idrettslaget. Agnar Melkersen trer til som ny leiar, medan det elles var lite utskiftning p styreniv.

Kasserar Egil Jacobsen overrekkjer avtroppande leiar Tjerand Lunde provet p at han er resmedlem nr 1 i IL Trio. Foto: Kristian Hus.

Kasserar Egil Jacobsen utnemnte p vegnet av styret Tjerand Lunde til resmedlem i idrettslaget, den frste i sitt slag. Egil understrekte kor mykje Tjerand sin innsats gjennom mange r har betydd bde for Trio og for bygdene i vrt omrde.

'

Som leiar av friidrettsgruppa vil Tjerand framleis ha ein plass i hovudstyret. Elles var det lite utskifting og styret fekk av rsmtet mandat til sjlv velje nestleiar, d valkomiten ikkje hadde lukkast med finne kandidat til dette vervet. Agnar Melkersen er alts ny leiar, ein mann med brei erfaring bde fr Trio, Hordaland Fotballkrets og i seinare r, Husnes Btlag.

Tjerand Lunde overrekkjer klubba til ptroppande leiar, Agnar Melkersen. Foto: Kristian Hus.

Valkomiten hadde heller ikkje funne kandidat til leiarvervet i fotballgruppa. Fire fr det gamle styret held fram, medan Rune Vik er einaste nye medlem. Elles er styra i bde volleyballgruppa, svmmegruppa, friidrettsgruppa og husstyret uendra fr i fjor. I turngruppa er det derimot heile 5 nye fjes. Eitt av dei er Anne Margrethe Vangsnes, som er ny leiar.

'

Oversikt over nye styremedlemmar finn ein under Idrettslaget, i venstremenyen.

Harald Larsen mottek prisen av Sparebanken Vest sin representant, Erik Egeland. Foto: Kristian Hus.

Pris for administrativ innsats

Sparebanken Vest sin pris for administrativ innsats vart delt ut til Harald Larsen. Han har gjennom fleire tir gjort ein administrativ innsats i laget. Allereie i 1959, som 19-ring, vart han leiar (eller formann, som det heitte i den tida) bde i fotballgruppa og hovudlaget. Det medan han spelte aktivt, p det som d var einaste fotballaget i klubben (i dag har vi over 30!). Han var ogs nestleiar i styret i ein periode og d minstejenta vaks til, var han med som trenar for lillejentelaget. Dei siste ra har han vore eit srs aktivt medlem i eit aktivt husstyret, som har gjort mykje bra med Triohuset. Erik Egeland fr SpV var til stades og overrekte prisen.

Tina Abdulla (14). Arkivfoto: Even Ren.

Pris for idrettsleg innsats

Sparebanken Vest sin pris for idrettsleg innsats for 2011 gjekk til 14-rige Tina Abdulla. Allereie frste ret ho var gammal nok til spele fotball p juniorniv etablerte ho seg som ein av stttespelarane p Trio J19 og vart ein av to som fekk flest stemmar som rets spelar. Ho har vore fast inventar p det lokale 'kretslaget', Sone Sunnhordland og i haust og vinter ogs vore p HFK sitt kretslag med vekentlege treningar i Bergen. Med sin innsats der har ho ogs vorte teke ut saman med nokre andre kretslagsspelarar til forsterke toppserieklubben Arna-Bjrnar sitt jentelag p ei eliteturnering i Dallas, USA. Tina var ikkje til stades p rsmtet, og vil f prisen utdelt ved eit passande hve.

Marius Torget (16) mottek pris av sin lremeister, Tjerand Lunde. Foto: Are Ulseth.

Pris for beste idrettsprestasjon

Sigbjrn Malmin sin pokal, fr 2006 Tjerand Lunde sin pokal for beste idrettsprestasjon vart tildelt Marius Torget (16). Marius er aktiv bde innan svmming og friidrett og  har med stort treningsinnsats hevda seg i begge greiner. P friidrettsbanen har han, symbolsk nok, vore Tjerand Lunde sin elev. I fjor sommar klarte Marius UM-kravet i spyd. Med det er han p topp-10 blant 16-ringane i heile landet i bde spyd og hgde og sikra seg to 5.plassar i UM.

Nils Eknes sin pokal gjekk til Svein Jarle Mo. Arkivfoto: Even Ren.

Nils Eknes sin pokal

Vidare delte fotballstyret ut Nils Eknes sin pokal. Denne gr til ein spelar, trenar eller leiar som gjer seg fortent til ei srleg utmerking. I r gjekk denne til Svein Jarle Mo, som med stort engasjement og kreativitet har gjort ein innsats i fleire r. Han har vore oppmann p bde A-lag og junior og var i ein periode leiar i ungdomsavdelinga. Ei idrik og skapande kraft for klubben, som ofte tek p seg strre oppgver i praksis enn kva han har vorte tillagt formelt, til dmes med bossrydding p Kvednabekkjen og opplegg for treningsleir p Husnes.

Bretta opp ermene
Les meir [20.08.2019]
Vindafjord-jentene vann Fair play-prisen
Les meir [18.08.2019]
Har du lyst begynne med friidrett?
Takk for hjelpa!
Friidrett: Resultater seriestemne 14.august 2019