Optimismen tilbake i symjegruppa!

Optimisme i svmmegruppa! Fr venstre Agnar Melkersen (leiar i Trio), Arne Torget, Kenneth Blom, svmmepresident Per Rune Eknes og Knut Digranes. Alle foto: Kristian Hus.

Mtet med presidenten i Norges Svmmeforbund, Per Rune Eknes i Triohuset mndag kveld vart akkurat den oppturen, eller 'kicket' for symjegruppa, som leiinga nskte seg p frehand. Dei bortimot 40 unge og eldre som mtte opp fekk alle den inspirasjonen som var ndvendig etter halvtanna r utan basseng.

Per Rune Eknes.

Inspirert av symjepresident fr Valen

Eit godt, fantastisk og givande mte! Slik oppsummerer leiar i Trio si symjegruppe, Arne Torget etter at symjepresident Per Rune Eknes beskte laget mndag kveld.

'

Eknes er fr Valen og var i mange r ein habil symjar i Trio, og deltok blant anna fleire gonger i norske meisterskap. No har han vore president i Norges Svmmeforbund i over tte r, og ser p seg sjlv som ein idrettspolitikar, fortalte han.

I kveld var det frste gongen den tidlegare aktive symjaren beskte moderklubben som president.

I Triohuset fortalde Eknes blant anna at han byrja si aktive karriere p Husnes etter ha lrt symja av far sin som sjuring.

Idrettspolitikk

I dag er det idrettspolitikk generelt, og srleg symjeanlegg rundt om i landet han brukar mykje av tida si p. Han er ogs med i det europeiske symjeforbundet.

Det vart ei triveleg stund med mykje god symjeprat rundt borda, oppsummerer Arne Torget. Han tykte Eknes var svrt flink til kommunisera med dei mange unge som var til stades i Triohuset.

Kvelden vart ein suksess og gav alle ein ny giv, er Torget sin konklusjon etter mtet. Han er ogs svrt glad for at s mange engasjerte vaksne stilte opp, og endtil sa seg villige til ta p seg trenar- og leiarverv.

Drivkraft

Vi opplever at mange foreldre og fresette nskjer at ungane deira skal lra symja, og d er Trio det beste alternativet, seier Arne Torget. Han er ubeskjeden nok til seia at Trio er ei drivkraft i s mte, og ber politikarane merka seg det.

Vatn i bassenget: Lenge sidan sist...

Bassenget ved Undarheim skule vart opna sist mndag etter ha vore stengt i kring halvtanna r. Per i dag bestr symjegruppa i Trio av rundt 25 aktive, men mlet er koma opp i hundre til sommaren, seier Torget.

Norges Svmmeforbund vil stilla med ein eigen utviklingskonsulent i arbeidet med leggja til rette for vidare ekspansjon i Trio.

Husnes treng nytt basseng

Per Rune Eknes var innom symjehallen fr mtet, og sa seg glad for at det endeleg er blitt ny aktivitet i Trio igjen. Men Husnes treng eit nytt basseng, legg symjepresidenten til.

Han tok sine frste symjetak i det gamle bassenget ved Undarheim for 42 r sidan.

Ja, eg hpar Kvinnherad kommune snart fr orden p konomien sin, slik at dei fr bygt eit nytt og meir tidsretta basseng, seier Per Rune Eknes. Idrettssenteret i Kvinnherad treng det, meiner han.

Av: Kristian Hus/HusnesNett

Lyperekord av Erlend!