rsmelding: Trio A-lag 2013

Trio A-lag sesongen 2013. Alle foto: Helge Sunde.

Her er rsrapport for A-laget fr trenar Eivind Nissestad.

Laget starta opp medtreningar 3 gangar i veka i starten av januar og det har vore avhelde 3 treningar pr.veke i gjennomheile sesongen.

Som vanleg starta me med ein del kondisjon og ressurskter. I r valgte eg, etter nskje fr spelargruppa, prve noko nytt. Me kyrde ikkje s mykje lange lp som i 2012. Me prvde meir korte lp, repeterande sprint. Her trur eg at eg bomma litt. Kan vere at det vart for f kter og for f repetisjonar, for resultatet vart at kondisjonen ikkje var p same nivet som i 2012.

Eg valgte ogs prve legge om i fr velkjente 4-4-2 til den meir moderne 4-2-3-1-formasjonen. Dette fekk me godt til i einskilde kampar, men me sleit med f sett eit lag der det kunne jobbast med roller i det nye systemet.

Laget starta opp med treningskampar 20/1, noko som kanskje var vel tidleg, men det var eit valg som vart teke med melde seg p i 2 vinterseriar. Begrunnelsen for dette er at det erfaringsmessig er vanskeleg f treningsmotstandarar, og ved vere med i vintercupar, kjem kampane litt av seg sjlv. Totalt vart det spelt 9 treningskampar der laget vann 4 og tapte 4, samt ein uavgjort.

Frank Mehl vart kra til rets spelar.

Alvoret starta med bortekamp 9.april mot studentlaget NHH. Her tapte me 2-1 i ein kamp som vart spelt p ein liten og trang bane. Det passa ikkje Triolaget godt. For gjere oss enkelt ferdig med kampsesongen: Det vart spelt 21 kampar og me vann 8. To kampar endte med poengdeling og heile 11 vart tap. Mlforskjellen vart p 44-59. Dei som nskjer lese meir fakta, finn referat fr kampane p heimesida og kan kose seg med det. (* Her er ikkje teke med kampen mot Dale, der med vart tilkjent ein 3-0-siger etter at bortelaget ikkje mtte!)

Vegard Johnsen (17) hadde flest treningar.

For vera heilt rleg, s var desse resultata langt under dei forventningane som underteikna hadde etter 2012-sesongen. Faktisk var me ikkje heilt sikre p st i divisjonen fr siste serierunde var spelt. Kjempeskuffande! Dette er naturleg nok mitt ansvar som trenar og i ettertid er det nok mange ting som kanskje kunne vore gjort p ein annan mte. Treningane kunne sikkert ha vore hardare med meir kondisjon og meir ressurs. Me kunne kanskje ha spissa treningsgruppa og p den mten ftt betre kvalitet i treningskvardagen. Og eg burde truleg ha teke tak i enkelte, som ikkje ytte nok og som valgte feil ut fr det gruppa var einige om skulle vere fokuset.

Andreas Ryrvik vart rets toppscorar.

I lpet av sesongen vart det gjort diverse endringar i treningskvardagen, etter innspel fr spelargruppa. Dette vart gjort i hp om at me skulle f meir trivsel og at det kunne heve laget kvalitesmessig, utan at eg vil seie at det var direkte vellykka. Ei av dei strste utfordringane i gruppa har vore fleire av spelarane sine valg mhp trening og kamp. Treningsframmte for gruppa er p skrpelege 65 % og den som har flest hadde 74 %. Det er ei utfordring vi m leve med at ein del arbeider turnus og skift, men alt kan ikkje forklarast med dette.

Solid sesong av Henrik Rssland.

Ogs i einskilde kampar fekk vi store problem med stille lag. Dette skuldast mellom anna diverse prioriteringar i spelargruppa, det vera seg ferieturar, russefeiring, bursdagar mm. Dette er valg som trenaren ikkje kan pvirke direkte. Det vert delt ut terminlister fr sesongen startar og det br vera i spelarane si interesse prve vera tilgjengeleg til mest mogleg kampar og treningar. Denne drivkrafta m ligge i individet. Ein m ha lyst til spele fotball og gjere det ein kan for stille opp mest mogleg, og gjere sitt ytterste kvar gong. Det er alltid noko lre, det er alltid mogleg ta sm steg. Det er ein drleg signaleffekt gjere noko anna enn det som er bestemt. Slike ting m Trio som klubb ta tak i og spelarane m utvise strre lojalitet mot det som klubben nskjer st for og det trenaren nskjer formidle.

Hjelpetrenar Kjell ge Totland.

Trio br vidare f p plass eit strre apparat rundt A-laget. I r og i fjor har dette vore p eit minimumsniv, der trenaren har vore oppmann, materialforvaltar, doktor og sjfr p bortekampar. Ja, heile apparatet rundt A-laget har besttt av ein mann.  I halve sesongen i r har eg ftt litt hjelp i fr Kjell ge Totland. Dette var svrt positivt og det takkar eg for. Spelarane m ogs i strre utstrekning ta ansvaret for felles utstyr og ansvarleggjerast meir enn det som eg har ftt til.

Quizmaster Raymond Pedersen.

Det vart litt negativt dette og det er ofte slik at ein huskar best dei siste hendingane. Dei var diverre negative. Men det har skjedd positive ting ogs. Det er mange kjekke ungdommar i gruppa. Me har hatt fleire fine turar og Raymond sine quizkter i bussen p bortekampar var veldig bra. Me hadde ein kjempetur til Nordre Fjell, der forventningane ikkje akkurat stod i taket, men jaggu klarte dke vinne! Det ein la for dagen i den kampen var rette nden. De jobba godt og alledrog i same retning. Kjempebra!

Trenar Eivind Nissestad.

Eg avsluttar med nskje alle saman lykke til med neste sesong.

Mvh, Eivind Nissestad

Bretta opp ermene
Les meir [20.08.2019]
Vindafjord-jentene vann Fair play-prisen
Les meir [18.08.2019]
Har du lyst begynne med friidrett?
Takk for hjelpa!
Friidrett: Resultater seriestemne 14.august 2019