rsrapport: Juniorlaget

Vi manglar lagbilete av rets lag, men p ei innetrening kort fr jul deltok heile 31 spelarar. Det lovar bra for neste sesong.

Her er rsmelding for G19-laget Trio/Rosendal/Halsny.

Joakim Olsen har spelt alle kampane i r.

Imponerande vrsesong!

Det vart ein variabel sesong for juniorlaget. Vrsesongen gjekk over all forventning med andreplass p tabellen, medan hausten vart ein kamp for stille lag, og utan nokon til avhalde treningar med laget. Heldigvis klarte vi med ein flott siger heime mot Trott, berge plassen i 2.divisjon.

Klubbane var noko skeptiske i vinter og vi forhyrde oss faktisk med fotballkretsen om det gjekk an flytte laget ned i 3.divisjon. Svaret var at d mtte ein rykke ned frst, og det var like greit, for gutane sette dei lge forventningane kraftig til veggs.

Viktig mann p midten: Hvard Furdal.

Raymond Pedersen leia laget p treningsfeltet og Kristinn 'Stinny' Atlason var kampleiar og dei bygde opp eit godt samhald og fekk fin utvikling p mange, slik at vrsesongen endte med andreplass p tabellen. 5 sigrar p 8 kampar var imponerande! Raymond har hatt ei god hand med dette laget sidan han kom med, frst som hjelpetrenar, for nokre r sidan og har vist stor evne i lagbygging.

'

Diverre flytta Raymond vekk, slik at laget har vore utan fast person til leie treningane i haust.

Vegard Johnsen har spelt alle kampane i r.

Generasjonsskifte og trenarmangel i haust

Junior er rsklassane 17-19 r og vi stiller som regel alltid med unge juniorlag, men i haust har det vore ekstremt. Det vart eit generasjonsskifte i sommar d 5 spelarar flytta vekk og 3 andre var ute heile hausten med skader og anna. Det var med gjere haustsesongen til ein tung kamp om stille lag. Men i motsetnad til motstandarane vre i Bergen, kastar vi aldri inn handduken, men samlar i hop nok spelarar til stille.

Hermund Dssland (16) etablerte seg p laget i haust.

I haust betydde det ln av gutespelarar i stort omfang. Medan 4 av G16-alder var i aksjon allereie i vrsesongen, vart det i lpet av hausten benytta heile 13 nye i einskildkampar. 6 av desse sgar frsters-gutar (15-ringar). Det er ingenting feil med at gutespelarar fr sjansen p junior, men her mtte vi i stor grad lne spelarar som ikkje har vore aktuelle for trene med junior. Ein stor takk til alle som bidrog, ofte p kort varsel.

Solid sesong av Sander Saghaug Lillesletten.

Statistikk

Totalt har vi brukt 36 spelarar i kamp i r. Det har vorte spelt 15 kampar, og to kampar vart avlyst d motstandarane Djerv og Sandviken ikkje mtte. Vegard Johnsen og Joakim Olsen er dei einaste som har vore med p alle 15 kampane. P laget var 9 spelarar frsters junor, 6 stk andrers, og dei f som er sisters har stort sett berre hatt sporadiske deltakingar. Og totalt har alts 17 spelarar i G16-alder vore i aksjon, nokre fast, andre innlnt ved hve. Simon Korttila (16) vart elles toppscorar for laget med 7 ml i vrsesongen. Synd vi mista han med skade heile hausten.

Neste rs hovudtrenar, Raymond Olsen. Her etter ha motteke HFK sin fair play-pris.

Fordelinga mellom klubbane har vore 22 'mann' fr Trio, 10 fr Rosendal, 3 fr Halsny, samt Mats som gjekk fr Halsny til Trio midt i sesongen. Av dei som har meir enn 5 kampar, har det vore 8 fr Trio og 6 fr Rosendal, s deltakinga fr Rosendal har vore strre enn nokon gong p samarbeidslaget. Det ser ogs ut til fortsetje lovande neste r. D blir det ogs for frste gong ikkje ein fr Trio som har hovudansvar for laget. Raymond Olsen fr Rosendal blir d hovudtrenar. P papiret har vi godt med spelarar, eit viktig ml m vera f desse med vidare.

Kampoversikt (totalt 15 kampar)

15 Vegard Johnsen, Joakim Olsen

13 Mats Ekeland, Geir Pal Holm, Jonas Havners, Johannes Guddal

12 Sander Saghaug Lillesletten, Hvard Furdal

10 Eivind Tufta Saghaug

8 Andreas Thorkildsen, Anders Saghaug

7 Simon Korttila

6 Dawit Kahsay, Marius Myklebust

5 Allkan Abdulla, Bjrn Harald Nvdal, Hermund Dssland

4 Christopher Lemicka Brix, Olav Kvandal Myklebust, smund Voster, Vegard Iversen

3 Hans Fredrik Zimmer, Vemund L. Grnstl, Espen Almeland, Emanuel Onasaka, Warhel Suleman

2 Adrian Hope Berntsen, Martin Veastad, Simen Rssland, Helge Mehammer, Martin Lygre

1 Vidar Kaldestad Buhl, Eirik M. Brakestad, Vegar Bauge, Svein Helge Hlland, Henrik Eik Sjo

Bretta opp ermene
Les meir [20.08.2019]
Vindafjord-jentene vann Fair play-prisen
Les meir [18.08.2019]
Har du lyst begynne med friidrett?
Takk for hjelpa!
Friidrett: Resultater seriestemne 14.august 2019