Sesongoppsummering Trio G13

2001-gruppa til Trio vart nesten dobla p tampen av fjorret, d vi fekk inn heile 8 spelarar fr Herysund. Dei har glidd godt inn i laget og vi er blitt ein fin gjeng. I tillegg har vi blitt stadig fleire gjennom sesongen. D vi starta med treningar i vinter, var vi 18 spelarar, ved sesongslutt er vi 22!

Fair play og haldningar

God oppfrsel viser gutane bde p trening og til kamp. Vi fekk eit raudt kort (to gule, ikkje noko stygt) i vr frste 9arkamp, sidan har vi vel knappast ftt eit einaste gulkort. Treningsframmtet og deltakinga er stor, og bde gutar og foreldre er flinke til gje beskjed om frver. Og sjlv om vi taper kampen, gr det ikkje lenge fr smilet er tilbake. Kjekt ogs med ei ivrig foreldregruppe som stiller trufast p kampar og er med og lager ramme rundt kampar og anna tilstelningar.

Sportsleg utvikling

Fr fotballstyret fekk vi flgjande fringar for sesongen:

Tormod er flink p igangsetting bakfr.

1) Stimulere til igangsetting bakfr. Dette har vi gjort gjennom heile sesongen, bde p 7ar og 9ar. Vi har nok ftt fleire baklengsml av det enn viss vi berre hadde lempa ballen fram, men det er ved ve p det vi utviklar spel og spelarar. Utover hausten har vi blitt flinkare til sj kva tid vi har rom til sette i gang bakfr, og til skaffe oss dette rommet. Bde mlvakter og backar har lyst dette bra, sjlv mot god motstand.

2) Strebe etter spelande fotball. Dette har vi ogs hatt mykje fokus p. Vi ver p pasningsspel og bevegelse og nskjer at vi fr heile laget med i spelet. Ballen skal helst g langs bakken og i hovudsak med gode innsidepasningar. Espen (biletet til hgre) ser alltid etter gode lysingar langs bakken.

Tarmo trenar med G14.

3) Fokus p spelarutvikling. Vi har ein ivrig gjeng som jamnt over har veldig hgt treningsframmte. Vi har trent 2 gonger i veka heile ret gjennom og held fram med det i haust og vinter. Ein av gutane, Tarmo, har ogs ftt trene med G14 ein gong i veka. Vi har ikkje fleire som har hospitert opp i r, men 2-3 av gutane fr i det minste ekstra kamptilbod ved spele med Trio3, som har laget sitt i 1.divisjon G13. Det har vore nyttig bde for dei og oss. Til neste r hpar underteikna vi fr til ha 3 treningar i veka utanfor kampsesong.

Jonas elskar smlagsfotball.

Elles har vi hatt fokus p momenter som str i sportsplanen til Trio. Individuelt med finter og vendingar, frsteforsvarar, mottak og skot, og samhandling med bevegelse med og utan ball, ut av pasningsskygge og bruke sttte nr vi er pressa. Utover i neste sesong blir det gradvis meir av samhandlingsvingar. Gjennom ret har vi i spelktene hatt mest fokus p smlagsspel (3v3, 4v4 og 5v5). Det funkar mykje betre enn spele 10 mot 10.

Marcus har flest treningar.

Treningar

7 av gutane har vore p over 60 treningar p rets 10 frste mnadar og heile 16 har over 50. I tillegg er eit par av dei som byrja i haust ogs veldig ivrige, s stort sett er det veldig folksamt nr vi har treningar. I oktober var snittframmtet p 17, trass i at det var haustferie ei veke. Marcus toppar frammtestatistikken, tett flgd av Samson.

Samson er nr 2 i treningsframmte.

Vi er s pass mange at det er ein fordel nr begge trenarane er til stades og vi kan dele oss i to grupper. Vi ver mest p teknikk og pasningar. Mykje tid har gtt med p pasningsspel med motstand og det m vi halde fram med ogs neste r. S m vi etter kvart ve meir p samhandling, bde i forsvar og angrep. Vi har litt g p nr det gjeld konsentrasjon p treningsfeltet. Keepertrening har vi diverre hatt altfor lite av. Synd at ikkje klubben har eit tilbod om det for tida.

Sander er toppscorar med 29 ml i r.

Seriekampar

I serien har vi hatt to lag, eitt i den nye speleforma 9arfotball, og eitt i 7ar. Innfringa av 9arfotball i staden for 11ar p dette alderstrinnet har vore veldig positivt. Vi har elles rotert s mykje som regelverket tillet og alle har ftt mykje speletid bde i 9ar og 7ar. Med begge laga i same pulje, er det ingen grunn til toppe eine laget. Speletida har blitt s godt fordelt som vi har klart og med to lag har alle ftt spele mykje.

Even p farten d gutane spelte treningskamp mot foreldra.

Vi venta oss ein tff sesong resultatmessig og vren i G13-klassen er det alltid store skilnadar p laga. Fr hausten deler kretsen inn i 1. og 2.divisjon og i haustens pulje har vi stort sett mtt motstandarar vi kan spele jamnt med. Laga vre hamna p dei to siste plassane p tabellen og fr siste seriekamp var einaste siger d vi mttest i internkamp, men i siste kamp vart det ein flott bortesiger mot sterke Stord. Ein kjekk opptur ta med seg gjennom vinteren. Med eit par unnatak har vi gjort mange gode kampar i haust, men slite litt med prestere godt i heile kampen og med score p sjansane. Men vi har vist betre spel enn resultata tilseier, og prestasjon og mten vi spelar p er viktigare enn poeng.

Eitt av laga p Regy Cup i Haugesund.

Cup

I september var vi p cup i Haugesund. Vi hadde lnt inn tre 12-ringar slik at vi hadde nok til to 9arlag. 23 gutar p tur og mykje speletid p alle. Resultatmessig gjekk det ikkje all verda, men ein veldig kjekk tur med flott oppfrsel og mange positive opplevingar. Det gjorde gjengen enda meir samansveisa. Kjekt ogs at vi fekk bu i lag med G14- og G16-laget.

Trenarar for laget har vore Bjrn Bjelland Mathisen og Are Ulseth, med Bente Hellevik som lagleiar. P onsdag er det sesong-'avslutning' p Trioloftet. Men s sant det er fre til det, held vi fram med treningar i heile haust og vinter. Til neste r fr vi prve oss i 11arfotball.

- Trenar Are Ulseth

Friidrettsdeltaking i Gteborg
Les meir [03.07.2019]
Trio p Ironman 70.3
Les meir [01.07.2019]
Bronsemedalje til Trio J15 i Sr Cup!
Les meir [27.06.2019]
Tap i semifinalen for J15, bronsefinale i morgon
Les meir [25.06.2019]
Siste fr ferien
Les meir [23.06.2019]
Dramatisk og spennande p Sr Arena d J15 sikra semifinale i A-sluttspel i Sr Cup
Les meir [23.06.2019]
Festdag p Husnes stadion
Les meir [22.06.2019]
J15 med full pott etter dag 1 av Sr Cup!
Les meir [22.06.2019]