rsmelding fr friidrettsgruppa

11-12-rsklassane p 60 meter under Kvinnheradmeisterskapen.

Friidrettsgruppa har hatt eit r med god aktivitet og gode prestasjonar. Vi er ei lita gruppe, og prver bygge oss gradvis opp. At vi har teke steg framover i r, vitnar ei meir enn dobling av antal nyhende fr gruppa p nettsida vr om (over 30 saker i 2018).

Styrearbeid

Det har vore 4 styremter gjennom ret, nokre tilknytta arrangementsfrebuing. I tillegg 4 fellesmter med Lions om Lveleikene. I styret har vore Are Ulseth (leiar), rstein Eik, Randi Knudsen (idrettsmerke), Raymond Brd Olsen, Trude Sundsteigen, Dagfinn Jensen, Ingunn Sverud Jensen, Reidar Jensen, Gunnar Helland og Arne Ingar Myhre. Det er trong for styrke styret noko for etablere meir aktivitet i ret som kjem.

Spretten kar: smund Eikemo Steine (10) i lengde.

Informasjon

Friidrettsgruppa brukar Trio si nettside aktivt rundt vre arrangement. Vi har i tillegg ei eiga Facebookside for Friidrettsgruppa, men syt ogs for alltid bruke Trio si felles Facebookside til n ut med informasjonen vr. Det er viktig for n ut til flest mogleg.

Treningar

• Vi har treningar for dei minste (6-10 r) gjennom heile ret. Trenar Ingunn Sverud Jensen har hatt treningar p onsdagar i utesesongen, og no vinterstid p mndagar i gymsalen p Sunde. Det er trong for f fleire med p trenarsida i denne gruppa.
  • Det er gledeleg at vi har ftt til eit fast og godt treningsopplegg for ungdom, i hovudsak kastvingar. Frst og fremst er Raymond Olsen trenar for sonen sin dne, men ogs 2-3 utvarar fr Uskedal og Rosendal er med i treningsgruppa. Desse driv veldig aktivt ret rundt, med 4-5 treningar i veka.
    Det er eit viktig ml for oss prve f til eit breiare tilbod for ungdomar nr det gjeld friidrettstreningar.
  • Med utspring i triathlongjengen er det lpstreningar sndagar og onsdagar. Vr veldig aktive Triathlongruppe er inkluderande og flinke til , via si Facebookside, dagleg og vekentleg annonsere ulike treningskter.
  • Friidrettsmerke er det stadig mindre interesse for, srleg blant dei yngre. Det har ikkje vore rd f til noko srleg opplegg rundt dette og berre eit par godt vaksne utvarar har teke merket.

Heile 11 deltakarar p 3000 meter under seriestemne i sommar.

Arrangement

Som vanleg har vi avheldt dei faste arrangementa vre, og vi har i tillegg hatt ein del lokale friidrettsstemner.Vi ser at nkkelen til suksess er god planlegging og promotering. I stemna ser vi at Trio er godt representert, men det er tyngre f deltaking fr naboklubbane.

• Srleg har Triostafetten ftt ein oppsving i r og i fjor. Med 47 deltakande lag og over 180 lparar i sving har 1.mai blitt reinaste festdagen i Husnes idrettspark.
  • Kvinnheradmeisterskap i terrenglp. Normalt del av Terrenglpskarusellen, men denne vart det ikkje noko av i r. Likevel vart 4 lp gjennomfrt kvar for seg.
  • Lveleikene for funksjonshemma. Som i fjor med vel 30 deltakarar. Ein herleg dag med uforlikneleg idrettsglede, men vi skulle gjerne hatt strre deltaking.
  • For frste gong p fleire r har vi ftt til arrangere seriestemner gjennom sesongen. Totalt har vi hatt 6 slike stemner (3 vr og 3 haust).
  • I tillegg arrangerte vi Kvinnheradmeisterskap i friidrett i oktober. 48 deltakarar er bra, men berre 3 var fr andre klubbar enn Trio.

dne har imponert i kuleringen.

Sportslege prestasjonar

Av dei beste sportslege prestasjonane i r kan nemnast:

• dne Olsen (14) sine prestasjonar i kastvingar. Kretsmeister i kule og diskos, og ny kretsrekord i kastfemkamp i oktober (4122 poeng).
  • Holmfridur Adalsteinsdottir sin rsterke 3.04 i Frankfurt Marathon.
  • Erlend Nymark Jensen, som no representerer BFG Bergen lpeklubb, har levert fleire maratonlp rundt 2,5 time, med 2.29 i Amsterdam Marathon som det aller beste.

Utstyr

Gjennom diverse sponsorsttte har vi kunna kjpe inn ein god del utstyr gjennom sesongen. Vi har ftt nye vestar/startnummer til Triostafetten, og vi har kjpt diverse kastutstyr. Bde kastredskap (konkurransespyd), kastsegl som fangar opp diskos og slegge, samt kulering for innebruk. Elles har vi eit nytt og flott stadionanlegg som er mykje brukt, ogstil uorganisert trening. Og nr Trio i lag med kommunen no har ftt bygd ny garasje, ser vi fram til at det blir lagringsplass for mellom anna hgde- og stav-mattene.

konomi/sttte
Dette ret har vi ftt mange verdifulle konomiske tilskot. Her m srleg nemnast betydelege summar fr Sparebank1-stiftinga til arrangere Lveleikene, fr Kvinnherad Energi til kjp av kastutstyr og fr Tysnes Sparebank, som er hovudsponsor for Triostafetten. Vi har ogs motteke sttte i form av stadionreklame og midlar til innkjp av startnummer. Bde store og mindre tilskot er vi hjartans takksame for.

Elles er det halvanna r sidan friidrettsgruppa fekk eigen konomi og ikkje lenger berre hyrer under hovudlaget sitt rekneskap. P denne tida har vi ogs vist at vi klarar drive utan rlege driftstilskot fr hovudlaget.

Bruk av anlegget

Skulane har vore flinke bruke det flotte friidrettsanlegget vrt, bde til treningar/gymtimar og til ulike arrangement. Ungdomsskulen brukar ogs garderobeanlegget p Triohuset.

Anlegget er elles mykje brukt til ymse uorganisert trening. Ikkje minst er Triolypa, turlypa rundt idrettsparken, veldig populr og blir nytta av fleire titals menneskjer kvar dag.

Planar
vst blant mla for 2019 str:
  • Lokalt dommarkurs, i samarbeid med vrige klubbar i Kvinnherad.
  • F til treningstilbod ogs for born 11 r og eldre og gje tilbod til utvarar.
  • F bygd ei bu som kan huse det elektroniske tidtakarsystemet og gjere dette permanent tilgjengeleg.
  • Arrangere eit strre friidrettsstemne.

For friidrettsgruppa, leiar Are Ulseth

Friidrett: Resultater seriestemne 11.september
Les meir [12.09.2019]
Hstskvetten 2019
Les meir [10.09.2019]
Meget bra fotballkamp, 3 poeng og tabelltopp for J15!
Les meir [09.09.2019]
Knapp siger utanfor Brann stadion
Les meir [08.09.2019]
Merkedag for Trio fotballen - vi er formelt KVALITETSKLUBB!
Mlorgie p Stord
Friidrett: Resultater fr kaststemne