Tff kamp p Sotra

Trio damelag sesongen 2019. Foto: Carina Wangensten.

5.divisjon kvinner: Sund/Skogsvg-Trio 5-1. Damelaget tok turen til Hald stadion, sjlv om ikkje FK Hald eksisterer lenger. Men det gjer i hgste grad Sund/Skogsvg, og dei var eit hakk for store for vre jenter.

Klubbane ligg tett p Sotra og etter etableringa av Sotra SK for ei god handfull r sidan, s eksisterer ikkje Hald lenger. Men p Hald stadion spelar Sund SK heimekampane sine. Dei har dog ikkje anna jentelag i klubben enn dette damelaget, som er eit samarbeidslag med Skogsvg, som er klubben som satsar p jentefotball. I praksis er dette laget juniorspelarar fr Skogsvg og litt eldre damer fr Sund i ein fin miks.

Ikkje ulikt oss, som er ei fin blanding av fjorrets Trio-jentelag, Halsny sine juniorar og ispedd nokre damer som har runda 20. Men i motsetnad til vrt nystarta lag, s hadde Sund/Skogsvg i fjor lag i 4.divisjon, noko som endte med nedrykk. Til dagens bortetur hadde vi ein del frver grunna skader, konfirmasjonar og anna, men likevel ingen problem med mnstre 15 damer p tur.

Dusj fr kamp.
Ein vt opptakt til kampen, d vatningsanlegget p kunsgrasbanen vart  skrudd p rett i fleisen p oss under oppvarminga. Vi vart pressa bakover i starten av eit velspelande og bevegeleg heimelag, som fekk utteljing etter kvarteret. Eit godt skot som Katrine slo i stolpen, og spissen var frst framme p returen.

Vi samla oss etter dette, sjlv om heimelaget frte spelet. Vr beste sjanse kom d Emma vann att ballen 30 meter fr ml og spelte fram Rebekka, som skaut like utanfor langhjrnet. I staden vart det 2-0 p eit langskot.

I pausen hadde vi von om heve oss med vinden i ryggen. I staden kom 3-0 tidleg d Kristine var hardbar og lagde straffe. Ti minutt etter reduserte vi, d Nadine vart felt ved daudlinja. God serve av Sofia og kontant i feltet av Kristine.

Men heimelaget var sterkare ogs etter pause og fekk to ml til, frst d spissen sklitakla ballen i ml og s p nok eit langskot. P tampen kunne Emma redusert d ho kom leine gjennom, men god redning av keeper. Dermed slutta det 5-1. Selma var vr beste spelar i dag, den vetle jenta ruvar i midtforsvaret.

Neste kamp er ogs borte, mot stsiden-Asky om to veker.

Kampfakta fr Hald stadion

5.div kvinner: Sund/Skogsvg-Trio 5-1 (2-0)

1-0 (13 minutt)

2-0 (33 minutt)

3-0 (51 minutt)

3-1 (59 minutt) Kristine Ens Medhaug

4-1 (64 minutt)

5-1 (71 minutt)

Trio sitt lag:
Katrine Yri Rssland, Siren Njs, Selma Kvalheim, Kristine Ens Medhaug, Mia Hydal,  Beate Vimme, Ida Eikeland Stensletten, Sofia Televik, Emma Heggy, Luway Kahsay, Rebekka Ren,  Sunniva Ljone Solfjell, Vilde Eide Rusten, Helene Eikenes, Nadine Morstad.

- Are Ulseth

Friidrett: Mailekene i Haugesund
Les meir [20.05.2019]
Trekning Triolotteriet 2019
Les meir [19.05.2019]
Trio Fotball: Forsikring & Skadeforebygging
Les meir [19.05.2019]
Tendensar lenge, men stortap til slutt
Les meir [16.05.2019]
Daft mot erkerivalen
Les meir [13.05.2019]
J15 tok poeng fr serieleiar Kopervik!
Friidrett: Karabinlekene 2019
Tff kamp p Sotra